"Édes Dinasztia"

2014-02-05

sponsored links

JÓ.jpg

"Törzscukrászdámról" már többször esett szó a blogon (hiszen mindig betérek a Fény utcai piacra jövet-menet), most azonban egy olyan eseményrõl szeretnék hírt adni, mely az Auguszt család életében is fontos mérföldkövet jelent: a 140 éves cukrászdinasztiáról a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is megemlékezik egy egy hónapig tartó idõszaki kiállítás keretében, melyet rendhagyó helyszínen, a Marczibányi Téri Mûvelõdési Központban tekinthetnek meg az érdeklõdõk február 7-tõl. A kiállítást az ötödik generáció képviselõje és a családban felhalmozott tudás letéteményese, Auguszt József nyitja meg.

Honlapjukon így írnak a cukrászmûvészethez való viszonyukról: 

"140 hosszú idõ, történelmileg is jelentõs. Az Auguszt család története pontosan ennyi idõre, 4 generációra nyúlik vissza. A család által felhalmozott és a végletekig tökéletesített cukrász szaktudás olyan örökség, amelynek ápolása kiemelten fontos feladatunk a jelenben. A múltbeli sikerek és kihívások során érett meg 140 év filozófiája, a minõségi cukrászat iránti elkötelezettségünk."

Aki szeret csemegézni, itt nemcsak süteményfotókat talál, hanem például a családfát is megnézheti, a kiállításon pedig a családi fotókon kívül tálalóedényeket, cukrász eszközöket is láthattok.

(Azon szerencséseknek, akik bejutnak a megnyitóra, azt is elárulom, hogy az Auguszt Elemér 80. születésnapjára kreált E80 torta kerül a tányérokra, mini kiszerelésben.)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/02/05/_e...

sponsored links

Keres?s